kattpensionat stockholm i Upplands Väsby (Stockholm norrort) nära Arlanda och E4an


Kloklippning katt


Kattens klor kan komma att behöva klippas. Om klorna blir för långa kan de växa in i trampdynan. Det gäller framförallt äldre katter men även hos de yngre som inte använder sina klor så ofta.

Det beror helt och hållet på hur katten lever, om det är en innekatt eller utekatt och hur aktiv den är. För att undvika att klorna växer in i trampdynan bör du kolla kattens klor regelbundet.

Du klipper kattens klor med en klotång som är avsedd för katter. De finns att köpa i de flesta djuraffärer och nuförtiden även i våra större välsorterade mataffärer.

Det kan vara besvärligt att klippa sin katts klor, speciellt om katten inte vill samarbeta. Många kattägare känner sig inte tillfreds med att göra något som ens lilla katt inte tycker om. Då kan det vara bra att be någon om hjälp. Antingen bokar man tid hos en veterinär eller tar med sig katten till en djuraffär där de ibland brukar hjälpa till att klippa kattens klor. Det tredje alternativet (troligtvis det bästa) är att man lämnar in sin katt över dagen hos Kattpensionat Upplands Väsby där utbildad personal finns och som tar hand om din katt på allra bästa sätt. Förutom att vi klipper din katts klor ger vi den också kärlek, lek och mat under dagen när de vistas här.
Se våra priser

Vill man ändå klippa sin katts klor själv bör man vänja den vid det redan som liten kattunge. Sätt katten i knäet och ta ett fast grepp om den. Var försiktig så att katten inte rycker undan tassen när du ska klippa klon. Större delen av klon är fylld med en rosa pulpa som innehåller nerver och blodkärl. Råkar du klippa i pulpan blöder det ganska rikligt och det gör ont och känns obehagligt för katten. Klipp inte närmare pulpan än cirka 2 millimeter. På vita klor syns pulpan tydligt medans svarta klor är knepigare och man måste vara lite mer försiktig.

Råkar du däremot klippa i pulpan så är det inte farligt men du bör försöka stoppa blödningen med någon form av blodstoppare som t.ex blodstillande vadd, isbit eller vanligt potatismjöl går också bra. Katten din kommer troligtvis inte vara så positiv till kloklippning hädanefter. Förutom att det blöder när du klipper för långt så gör det ont också.

Klipp hellre lite och ofta än mycket och sällan så undviker du att klippa för långt.

OBS! Man bör undvika att klippa klorna på unga och medelålders katter (utekatter), eftersom de kan behöva dem utomhus.

Boka kloklippning hos oss

katt kloklippning klippa klor på katt Stockholm norrort norra stockholm upplands väsby sollentuna sigtuna rosersberg vallentuna solna västra stockholm västerort järfälla stäket arlanda e4 motorväg rekomenderas hemmamiljö bästa kattpensionatet , om katten själv får välja